Το ΕΚΦ στο μαζικό και αγωνιστικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν δυναμικό και αγωνιστικό παρών στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ και Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Με βασικό σύνθημα “μηδενικές αντοχές και ανοχές”, οι διαδηλωτές ζήτησαν μεταξύ άλλων τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων, ενίσχυσης του εισοδήματός τους, αναχαίτισης της αύξησης των τιμών της ενέργειας και όχι μόνον, μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας αλλά και της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

Τα συνδικάτα, έδωσαν σαφές μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τη συνέχιση σκληρών και επώδυνων μέτρων. Αυτό τονίστηκε και στις ομιλίες των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου.

To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας με κεντρικό σύνθημα «στην εσχατιά της χώρας αρνούμαστε πια να είμαστε ΦΤΩΧΟΙ – ΑΝΕΡΓΟΙ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ» συμμετείχε δυναμικά όπως κάθε χρόνο άλλωστε, γιατί για τα συνδικάτα, ο αγώνας είναι μονόδρομος στην περίπτωση που συνεχιστούν οι ίδιες ολέθριες πολιτικές, οι οποίες οδήγησαν την κοινωνία στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Μετά τη συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και τις ομιλίες των εκπροσώπων των εργαζομένων, ακολούθησε πορεία που κατέληξε στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.

 

          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΦ