Δεκτά όλα τα πτυχία για τις μόνιμες προσλήψεις στα δικαστήρια

Στην τελική ευθεία μπαίνει η έκδοση της νέας προκήρυξης μονίμων για την επιλογή Γραμματέων στα δικαστήρια όλης της χώρας.

Ο τελικός αριθμός των θέσεων αναμένεται να κινηθεί στην περιοχή των 340 έπειτα από ορισμένες προσθαφαιρέσεις που αποφασίστηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Στη νέα προκήρυξη θα λάβουν “μερίδιο” στην κατανομή τόσο η ίδια η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (με 9 προσλήψεις) όσο και το Ελεγκτικό Συνέδριο (με 25 προσλήψεις).

Η επιλογή των νέων μονίμων υπαλλήλων θα γίνει με γραπτές εξετάσεις οι οποίες θα διεξαχθούν στην έδρα της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών (ΕΣΔΙ) στην Θεσσαλονίκη.

Οι επιτυχόντες θα πληρώνονται κανονικά από την πρώτη μέρα εισαγωγής τους στην ΕΣΔΙ. Τονίζεται ότι για τις θέσεις ΠΕ και ΤΕ γίνονται δεκτά όλα τα πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ ενώ για τις θέσεις ΔΕ όλα τα απολυτήρια Λυκείου.

Ποια είναι τα προσόντα

Τα προσόντα των υποψηφίων, ανά βαθμίδα εκπαίδευσης, είναι τα εξής:

Για υποψηφίους ΠΕ και ΤΕ

  • Οποιοσδήποτε τίτλος σπουδών ΑΕΙ και ΤΕΙ
  • Πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας σε επίπεδο Advance (C1)
  • Γνώση χειρισμού Η/Υ

Για υποψηφίους ΔΕ

  • Απολυτήριο οποιουδήποτε τύπου Λυκείου
  • Καλή γνώση ξένης γλώσσας επιπέδου Lower (B2)
  • Γνώση χειρισμού Η/Υ

Η βάση στα γραπτά

1) Η βαθμολογική κλίμακα θα είναι από 0 έως 15 μονάδες

2) Τα γραπτά βαθμολογούνται από δύο εξεταστές. Ο μέσος όρος των βαθμών που θα βάλουν οι δύο εξεταστές είναι η επίδοση του υποψηφίου

3) Επιτυχόντες είναι οι υποψήφιοι που έχουν μέσο όρο βαθμολογίας στα μαθήματα τουλάχιστον 8 μονάδες και σε κανένα από αυτά κάτω από 5 μονάδες

4) Οι προφορικές εξετάσεις γίνονται στην ίδια ύλη με τις γραπτές

5) Ο τελικός βαθμός του υποψηφίου για τον διορισμό προκύπτει κατά 75% από τις γραπτές εξετάσεις και 25% από τις προφορικές

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΦ

Similar Posts