Πότε η έκδοση της προκήρυξης για 2.000 θέσεις ΑμεΑ

Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και έκδοσης βρίσκεται μεγάλη προκήρυξη περίπου 2.000 μόνιμων θέσεων σε όλο το Δημόσιο για άμεσους ΑμεΑ. Οι φορείς ολοκλήρωσαν την διαδικασία αποστολής των θέσεων στο ΑΣΕΠ.

Το ΑΣΕΠ διατηρεί βαθμό υψηλής προτεραιοποίησης στον διαγωνισμό των ΑμεΑ. Περί τα τέλη Απριλίου το ΑΣΕΠ εκτιμάται ότι θα είναι σε θέση να στείλει την προκήρυξη για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο. Αν δεν δημοσιοποιηθεί έως τα τέλη του τρέχοντος μήνα τότε η διαδικασία αυτή θα γίνει αμέσως μετά το Πάσχα (το πρώτο 10ήμερο του Μαϊου).

Η νέα μεγάλη προκήρυξη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα αφορά υποψηφίους -άμεσους ΑμεΑ- όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Δηλαδή, δικαίωμα συμμετοχής στον νέο διαγωνισμό θα έχουν οι πτυχιούχοι ΑΕΙ, ΤΕΙ, Λυκείων, ΙΕΚ, Γυμνασίου και οι απόφοιτοι Δημοτικού (εάν αποφοίτησαν μέχρι το 1980). Επίσης, θα διατεθούν θέσεις σε όλο το Δημόσιο: υπουργεία, εποπτευόμενοι φορείς υπουργείων, δήμοι, περιφέρειες, οργανισμοί.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι για τις περίπου 2.000 μόνιμες προσλήψεις ΑμεΑ θα πρέπει να διαθέτουν Μητρώο στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Όσοι τυχόν διαθέτουν Μητρώο θα πρέπει οπωσδήποτε να το ενημερώσουν και να το επικαιροποιήσουν.

Όσοι εμπίπτουν στην κατηγορία ΑμεΑ οφείλουν να γνωρίζουν ότι ανάλογη μεγάλη προκήρυξη μονίμων, όπως αυτή που αναμένεται, δεν θα ξαναεκδοθεί σύντομα. Οι προκηρύξεις ΑμεΑ δεν είναι συχνές. Βγαίνουν σπάνια γιατί προκύπτουν από επιμέρους ποσοστά και απαιτείται ειδική διαδικασία για την έκδοσή τους.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΦ

 

Similar Posts