Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας σχετικά με τις εξελίξεις στις ΔΕΥΑ

Την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024, στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα “τις εξελίξεις στις ΔΕΥΑ”.

Αφορμή για την σύσκεψη, οι κυβερνητικές  εξαγγελίες της κυβέρνησης για την συγχώνευση – συνένωση των υφιστάμενων ΔΕΥΑ σε νέους φορείς, αφαιρώντας επί της ουσίας το βασικότερο κοινωνικό αγαθό, το νερό από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Βουλευτής ΝΔ ΠΕ Φλώρινας κ. Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ κ. Δημήτριος Θεοφανίδης, ο Πρόεδρος του ΕΚΦ κ. Κωνσταντίνος Σιάκος, ο Ταμίας του ΕΚΦ κ. Θωμάς Ταρτόρας καθώς και τα μέλη του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΥΑΦ. Η Βουλευτής κυρία Πέρκα απουσίαζε για λόγους κοινοβουλευτικούς.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι, οι εξελίξεις αυτές θα είναι απολύτως αρνητικές, θα οδηγήσουν σε εκτόξευση της τιμής του νερού και της ποιότητας των υπηρεσιών, και σε διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Επίσης τονίστηκε ότι οι επιχειρήσεις αυτές διαχρονικά έχουν πραγματικά προσφέρει στις τοπικές κοινωνίες, στην αειφόρο ανάπτυξη της χώρας μας, αλλά και ειδικότερα της περιοχής μας. Τέλος οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δήλωσαν ότι βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να εμποδίσουν με κάθε μέσο τους σχεδιασμούς για συγχωνεύσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ).

Από πλευράς της ΔΕΥΑΦ ο Πρόεδρος της τόνισε πως, και ο Δήμος Φλώρινας είναι αντίθετος με τις παραπάνω εξαγγελίες και δήλωσε πως το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας θα εκδώσει σχετικό ψήφισμα.

Ο κυβερνητικός Βουλευτής εστίασε στο ποιοτικό έργο της ΔΕΥΑΦ, διαχρονικά, δήλωσε πως δεν πρόκειται να αλλάξουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις των ΔΕΥΑ, αλλά πρώτιστα θα πρέπει να περιμένουμε το σχέδιο νόμου και να πάρουμε θέση πάνω σε αυτό.

Τέλος υπήρξε η δέσμευση όλων των πλευρών για συνεργασία πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΦ

Similar Posts