Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου

Με μια απλή και λιτή τελετή, τιμήσαμε τους αγώνες των Αγωνιστών του Πολυτεχνείου που πάλεψαν και θυσιάστηκαν για την υπεράσπιση της δημοκρατίας,  για το δικαίωμα στη μόρφωση, για το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρεπή ζωή.

Αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, συνοδευόμενη από τον κυβερνητικό Βουλευτή Φλώρινας κ. Σταύρο Παπασωτηρίου,  τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιπρόσωπο της ΠΕ Φλώρινας κα. Μαρία Μάγγα, την ΑΔΕΔΥ, αντιπροσωπεία  του ΚΙΝΑΛ,  τους εκπαιδευτικούς α΄βάθμιας εκπαίδευσης και σωματεία εργαζομένων που ανήκουν στην δύναμη του ΕΚΦ, κατέθεσαν στεφάνια στην κεντρική πλατεία της πόλης, αποδίδοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές της δημοκρατίας.

Συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο ελληνικός λαός, και η νεολαία, έσπασαν τον γύψο, που οι δικτάτορες έβαλαν στην Ελλάδα, τον Απρίλη του ’67.

Το κυρίαρχο σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, αλλά και η απαίτηση για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ συμπύκνωσαν τις διεκδικήσεις και τα οράματα του ελληνικού λαού. Οι νεκροί του Πολυτεχνείου έγιναν οι συνεχιστές της διαρκούς θυσίας του ελληνικού λαού στο βωμό του αγώνα για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους δυσβάσταχτα βάρη, οι συνταξιούχοι ζουν με συντάξεις πείνας, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται χάνοντας κάθε ελπίδα για το αύριο και οι νέοι βλέπουν το μέλλον τους να υποθηκεύεται, τα αιτήματα του Πολυτεχνείου για «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» καθίστανται επίκαιρα και διαχρονικά.

Η 17η Νοέμβρη δεν αποτελεί απλώς ένα χρονικό ορόσημο, αλλά  προβάλλει την ανάγκη δημιουργίας ενός ευρύτερου κοινωνικού κινήματος αφύπνισης των συνειδήσεων, την ανάγκη να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών, για αυτοδιάθεση των λαών, εκδημοκρατισμό και ειρηνική συνύπαρξη. Την ανάγκη να αγωνιστούμε για την προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών για έναν κόσμο με ισότητα ευκαιριών και κοινωνική αλληλεγγύη.

 

  

Similar Posts