Μέχρι τέλος Ιουλίου οι επιτυχόντες του διαγωνισμού για τις προσλήψεις στην ΑΑΔΕ

Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις προσλήψεις στην ΑΑΔΕ μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος Ιουλίου αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα που αφορούν στους επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την ΑΑΔΕ. Ο εν λόγω διαγωνισμός είχε χαμηλό ποσοστό επιτυχίας, εξαιτίας των υψηλών απαιτήσεων με γνώσεις οικονομικών και νομικής εξειδίκευσης. Οι εξεταζόμενοι έπρεπε να γράψουν πάνω από 55% σε κάθε μάθημα στο οποίο εξετάζονταν, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη με την πλειοψηφία όσων έδωσαν στον διαγωνισμό.

Σημειώνεται ότι στον διαγωνισμό για την πλήρωση 822 θέσεων στην ΑΑΔΕ, από τους 11.500 που συμμετείχαν, μόνο οι 257 έγραψαν ικανοποιητικά οπότε και θα προσληφθούν για να καλύψουν τις αντίστοιχες θέσεις. Αντίθετα, 565 θέσεις (400 Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και 165 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) παραμένουν κενές.

Λόγω του χαμηλού αριθμού των επιτυχόντων και καθώς ο διαγωνισμός όπως ανέφεραν και στελέχη του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός, αποφασίστηκε να μειωθεί το όριο της βάσης επιτυχίας στις 50 μονάδες βάσης στη συνολική βαθμολογία (από το 60% που είχε ανακοινωθεί ότι θα ισχύσει πριν από την πραγματοποίηση του διαγωνισμού) ανεξάρτητα από τη βαθμολογία στα επιμέρους μαθήματα.

Μετά την αναδιαμόρφωση της βάσης επιτυχίας στον διαγωνισμό και με βάση τα νέα δεδομένα, κατέθεσαν αίτηση 1.004 υποψήφιοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης που είχαν δώσει εξετάσεις και πληρούν τα κριτήρια και 159 υποψήφιοι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, συνολικά 1.163 άτομα.

Καθώς η διαδικασία υποβολής ολοκληρώθηκε στο τέλος Ιουνίου από την πλευρά του ΑΣΕΠ αναμένεται να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των αιτήσεων έως το τέλος του μήνα οπότε και θα ανακοινωθεί ο τελικός πίνακας με τους επιτυχόντες. Σε περίπτωση που κάποιες θέσεις δεν πληρωθούν από αυτές που έχει ζητήσει η ΑΑΔΕ σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει ο ΑΣΕΠ θα πραγματοποιηθεί νέος διαγωνισμός.

Επιστολή συμμετεχόντων

Την ίδια στιγμή ωστόσο οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, οι οποίοι με βάση τα νέα κριτήρια έχουν επιτύχει ζητούν να αξιοποιηθούν και σε μελλοντική αναζήτηση-προκήρυξη θέσεων στην ΑΑΔΕ. Οπως σημειώνουν σε επιστολή τους «πετύχαμε στον πιο δύσκολο και προβληματικό διαγωνισμό στην ιστορία του ΑΣΕΠ, θεωρούμε λοιπόν ότι είμαστε οι πλέον καταρτισμένοι για να στελεχώσουμε τις θέσεις της Ανεξάρτητης Αρχής κατά προτεραιότητα». Ζητούν να αξιοποιηθεί η δεξαμενή των επιτυχόντων στον διαγωνισμό (1Γ) και για τις μελλοντικές προσλήψεις υπαλλήλων στην ΑΑΔΕ μέχρι της εξάντλησης του καταλόγου που διαμορφώθηκε με βάση τις νέες προδιαγραφές που τέθηκαν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΦ

Similar Posts